Over Marjolein

Buikdragen met een doek in de front wrap cross carry
Toen mijn oudste kindje werd geboren ontdekte ik al snel dat hij eigenlijk de hele tijd bij mij wilde zijn. Maar ik vond het heel onhandig dat ik dan de hele tijd met hem op de bank vastgeplakt zat en nog geen wasje kon ophangen. Toen besloot ik mijn eerste draagdoek te kopen. Sindsdien ben ik helemaal verkocht. Ik kon weer wat doen en ondertussen mijn zoontje dichtbij me houden wat hij zo fijn vond. Ik heb leren rugdragen toen hij een half jaar oud was en heb hem veel gedragen al die jaren. Nog steeds wil hij af en toe in de doek nu hij 4 is. 

Mijn dochter heeft haar eerste jaar ongeveer gewoond in de doek. Ze had wat opstartproblemen waardoor ze veel ongemak ervaarde in de eerste maanden, dus voor haar was het een enorme troost. 

Ik heb me nog meer in het dragen verdiept en haar eerste jaar heb ik ongeveer elke doek en drager die ik kon proberen getest. En uiteindelijk heb ik gedaan wat ik eigenlijk al die jaren al wilde doen, de opleiding tot draagconsulent. Nu kan ik mijn ervaring en kennis op een verantwoorde manier overdragen naar andere ouders, zodat zij ook de voordelen en het gemak van dragen kunnen ontdekken.